torstai 11. syyskuuta 2014

Sankaritar juoksee pienten sankareiden hyväksi

Sankaritar juoksee elämänsä ensimmäisen maratonin 29. syyskuuta 2014. Juoksu on auttanut häntä viimeisen kahden rankan ero- ja yksinhuoltajavuoden aikana niin paljon, että hän päätti auttaa myös muita juoksemalla. Projektiksi hän valitsi berliiniläisen lasten saattokodin, Sonnenhofin.

Sankaritar on pohtinut paljon omaa kamppailuaan ja juoksemisen tarkoitusta: "Taistelen edelleen itseni kanssa, mutta kyse ei ole enää selviytymisestä. Voin nykyisin hyvin, minulla ei ole mitään vaaraa, olen hyvässä kunnossa ja lapseni ovat terveitä. Mutta vollotan silti, kun 32-kilometrin juoksulla on liian kuuma, henkeä ahdistaa, kun en saavutakaan omaa aikatavoitettani. Täytyy muistaa, että tämä taistelu on itse valittu ja kovin pientä siihen verrattuna, mitä moni parantumattomasti sairas lapsi joutuu käymään läpi."

"Oman sotani ja näiden lasten taistelun välillä on se ero, etten voi kuin voittaa. Mutta nämä Sonnenhofin pienet sankarit ovat jo hävinneet omansa", Sankaritar pohtii ja kertoo vierailustaan Sonnenhofissa: "Eräs pieni poika oli toivonut tapaavansa aidon astronautin ennen kuolemaansa. Tapaamisen järjesäminen oli hankalaa ja se kesti, mutta poika jaksoi odottaa sinnikkäästi. Vihdoin astrnautti saapui: poika oli ikionnellinen. Kaksi päivää sen jälkeen, kun unelmasta tuli totta, poika kuoli hartain toiveensa toteutuneena."

Toiveesta tuli totta Sonnenhofille lahjoitetun rahan avulla. Kun Sankaritar kuuli pojan tarinan, hän halusin toteuttaa lisää tällaisia pieniä unelmia. "Tarkoituksena on kerätä rahaa näiden lasten hyväksi. Että voisimme lahjoittaa heille hieman onnea ja iloa", Sankaritar sanoo.

Jos olet kiinnostunut tukemaan Sonnenhofin lapsia Sankarittaren maratonin kautta, ota yhteys! Voit tukea Sonnenhofia lahjoittamalla esimerkiksi 1 € per Sankarittaren juoksema kilometri. 

Saattokodin yhteystiedot löytyvät esimerkiksi täältä:  

https://www.facebook.com/anniberlinmarathon/timeline






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti